fredag 16 januari 2009

Myren - en skidåkares dröm







Ytterligare en skidåkartur på gång.
Den här gången hade vi bara stavarna att hålla reda på uppför berget eftersom skidorna var i säkert förvar högst uppe på krönet av den väldiga fjälltoppen.
Efter att ha firat segern över berget med att snyta näsan knäppte vi fast laggarna och började hasa oss fram mot Norrimyran.

Detta kan faktiskt vara dan före nyårsafton jag talar om, för som sagt det har hunnit bli många skidturer och lite bloggar och hårddisken, det vill säga minnet hänger inte riktigt med för att hålla isär alla turer.
Men hur som helst, Norrimyran eller egentligen vilken myr som helst är som den ljuvaste dröm för en skidåkare - slät yta, lite träd att krocka med och framför allt vackert!
Det blev som vanligt ett stönande över hur vackert och skönt och ljuvligt och...........
Stackars älgar, dom kommer att vara less på att läsa våra kommentarer i snön innan vintern är slut.
För att dom läser, det är vi säker på, för det är älgtramp överallt där vi har våra anteckningar.
Måste höra med jaktledaren för detta område om inte avskjutningen måste ökas, älgarna trampar ju sönder våra skidspår. Allvarligt på min ära!

Väl framme i kojan gör vi upp en härlig eld och väntar på att den där magiska dagen ska komma - ni vet dagen före den stora dagen då vi äntligen får BÖRJA FISKA!

Natten är lugn, men det är inte morgonen - det rasar en storm utanför, som stundtals får hela kojan att hoppa omkring. Å vi har ingen aning om var vi kommer att vara när vi stiger upp för att gå ut å mata fåglarna.

Nu räknar vi bara timmarna innan det är dags att BÖRJA FISKA!

GOTT NYTT ÅR!

Å framför allt:

Håll maskarna feta!

Gunilla

Inga kommentarer: